Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Κεντρική » Blog » Η συμμετοχή μας στο 20ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο

Η συμμετοχή μας στο 20ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο

Η Κλινική μας συμμετείχε στο 20ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο που διεξήχθη στον ‘Αγιο Νικόλαο στις 26-29/10.

| Ο κος Μανόλης Δολαψάκης, ο επιστημονικός υπεύθυνος της Κλινικής μας, διαπραγματεύτηκε το μείζον πρόβλημα των ιατρικών επιπλοκών της ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας.

| Η κα Ισμήνη Κοψαχείλη, κλινική ψυχολόγος της Κλινικής μας, μάς μίλησε για την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενούς με ψυχογενή ανορεξία κατά τη νοσηλεία δίνοντας το παράδειγμα μιας ασθενούς μας που πρόσφατα πήρε εξιτήριο.

| Η κα Ακριβή Μακρή, νοσηλεύτρια ψυχικής υγείας στην Κλινική μας, διαπραγματεύτηκε το θέμα της σίτισης των ασθενών με διαταραχές λήψης τροφής και τη γενικότερη αντιμετώπισή τους στο κλειστό τμήμα νοσηλείας.

| Η κα Αγγελική Σιώζιου, η κλινική μας διατροφολόγος, ανέλυσε την αντιμετώπιση της ψυχογενούς ανορεξίας από τη σκοπιά της διατροφής και της θερμιδικής παρακολούθησης των γευμάτων και του βάρους των ασθενών.

Τέλος, η κα Εύα-Μαρία Τσαπάκη, επίκουρη καθηγήτρια ψυχιατρικής του ΑΠΘ και συνεργάτις της Κλινικής μας, μίλησε για το πότε και το πώς της αναγκαιότητας για νοσηλεία όσων νοσούν με κάποια διαταραχή λήψης τροφής.

Οι συνεργάτες μας οργάνωσαν μία Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα “ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ”

 

Μοιράστε αυτό το άρθρο
Ετικέτες: