Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ιστορικό και Ήθος

Η ιδιωτική νευρο-ψυχιατρική Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1967 από το νευρολόγο-ψυχίατρο Ιωάννη Κων/νου Τσαπάκη, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, μετά την εξειδίκευσή του στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, πρωτοπόρο της εποχής του στην ψυχική υγεία της Κρήτης, ο οποίος και είχε την Επιστημονική Διεύθυνση της Κλινικής μέχρι το 2002.

Από το 2002 μέχρι την ανάληψη της Επιστημονικής Διεύθυνσης από την Δρ. Ευαγγελία Τσαπάκη το 2011, την Επιστημονική Διεύθυνση της Κλινικής είχε η Ψυχίατρος Θεοδώρα Αδρακτά – Ξυλούρη, ενώ από το 2014 Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κλινικής είναι ο Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Εμμ. Δολαψάκης.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» παραμένει η μοναδική ψυχιατρική Κλινική σε όλη την Κρήτη.

Η Κλινική προσφέρει εντατική παρακολούθηση και φροντίδα σε ένα προστατευμένο πλαίσιο με σκοπό την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και θεραπεία διαταραχών συμπεριφοράς.