Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Photo of Dr. Eva Maria Tsapakis Clinic Director

Δρ. Εύα - Μαρία Τσαπάκη

Ψυχίατρος,
Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Δρ. Εύα - Μαρία Τσαπάκη / Σύντομο Βιογραφικό

Η Εύα-Μαρία Τσαπάκη, BSc(Hons), MBBS, MSc, MRCPsych, PhD(London), είναι ψυχίατρος και έχει την επιστημονική διεύθυνση της Κλινικής Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος». Σπούδασε Φαρμακολογία στο King’s College του Λονδίνου και Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου St. George’s του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. 

Από τον Μάρτιο του 2023 είναι επίκουρη καθηγήτρια στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης./ She is an Assistant Professor in the University Psychiatric Clinic of Aristotle University of Thessaloniki since March 2023.
 

Yπηρέτησε ως ειδικευόμενη Ψυχιατρικής στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία St. George’s, Springfield και Maudsley & Royal Bethlem του Λονδίνου, ενώ ανακηρύχθηκε μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων της Μ. Βρετανίας το 2003, οπότε και απέσπασε τη μοναδική υποτροφία του Κολλεγίου για σπουδές στο εξωτερικό. Μετεκπαιδεύτηκε στις Διαταραχές του Συναισθήματος στο Διεθνές Κέντρο για τη Διπολική Διαταραχή υπό τη διεύθυνση και την εποπτεία του Ross Baldessarini στο Νοσοκομείο McLean της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard. Με την επιστροφή της στο Λονδίνο, συνέχισε να υπηρετεί στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας της Μ. Βρετανίας ως επιμελήτρια Ψυχιατρικής μέχρι την ανάληψη της επιστημονικής διεύθυνσης της Κλινικής Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος» το 2011.

To 2003 ολοκλήρωσε σπουδές στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Νοσοκομείο St. George’s) και το 2006 απέκτησε Δίπλωμα στην Κλινική Ψυχοφαρμακολογία από τη Βρετανική Εταιρία Ψυχοφαρμακολογίας. Το 2007, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στις Νευροεπιστήμες του Συναισθήματος από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ενώ το 2009, ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, πάνω στην ψυχο-φαρμακογενετική και την ψυχο-φαρμακογονιδιωματική.