Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Photo of Dr. Emmanuel Dolapsakis Psychiatrist,, Scientific Director AXClinic

Δρ. Εμμανουήλ Ι. Δολαψάκης

Ψυχίατρος - Επιστημονικός Υπεύθυνος

Δρ. Εμμανουήλ Ι. Δολαψάκης / Σύντομο Βιογραφικό

Ο Εμμανουήλ Δολαψάκης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης και απέκτησε τον τίτλο της Ψυχιατρικής ειδικότητας από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου στην Αθήνα. Έχει εκπαιδευθεί στην Ατομική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία και στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία των εξαρτήσεων. 

Έχει εκτεταμένη κλινική εμπειρία και εκπαίδευση σε άτομα με Διπλή Διάγνωση και με εξαρτητικές συμπεριφορές. Από το 2001 είναι ιδρυτικό μέλος και επιστημονικός υπεύθυνος σε συλλόγους και κοινωνικά δίκτυα υποστήριξης ατόμων με προβληματική χρήση αλκοόλ. Έχει συμμετάσχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης στην κοινωνία, στα ΜΜΕ, και στα σχολεία. Έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια γιατρών και νοσηλευτών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τις εξαρτήσεις. Είναι πρόεδρος του συλλόγου «ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ» για την στήριξη ατόμων και οικογενειών με προβλήματα αλκοόλ και πολυεξαρτήσεων. 

Από το 2014  είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος στην Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος», όπου ασχολείται καθημερινά με τη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση όλου του φάσματος της κλινικής ψυχοπαθολογίας.