Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ακούσιες Νοσηλείες

akousies nosileies

Ακούσιες Νοσηλείες και στις Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές.

Από το 1968, η Κλινική Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος» αναλαμβάνει τη φροντίδα ψυχικά ασθενών, όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και από ολόκληρη τη χώρα και άλλα μέρη του κόσμου. Για παραπάνω από 53 χρόνια, μέσα από εκατοντάδες εκούσιες νοσηλείες, έχουμε λάβει ως αντάλλαγμα την αμέριστη ευγνωμοσύνη των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και την αναγνώριση στον κόσμο της Ψυχικής Υγείας, συμμετέχοντας σε δράσεις στην τοπική μας κοινωνία, σε σεμινάρια, σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, και σε εκπαιδεύσεις.

Από τον Νοέμβριο του 2021, μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης Γ3α,β/Γ.Π.οικ.68873/2021 – ΦΕΚ 5228/Β/11-11-2021 που τροποποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ακούσια νοσηλεία στις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές στην Ελλάδα, έχουμε αρχίσει τη διαχείριση ασθενών που εισάγονται στην Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» κατόπιν Εισαγγελικής εντολής. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αυτή, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών δύναται να διατάξει, με γνώμονα το συμφέρον του ασθενούς, τη μεταφορά του σε συγκεκριμένη ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, εφόσον διατυπώνεται σχετικό αίτημα από εκείνον που ζητάει την ακούσια νοσηλεία και εφόσον υφίστανται ήδη οι απαιτούμενες δύο ιατρικές γνωματεύσεις και συντρέχουν οι λοιπές τυπικές προϋποθέσεις. Η μεταφορά του ασθενούς μπορεί να γίνει κατευθείαν στην ιδιωτική ψυχιατρική κλινική ή σε δημόσια ψυχιατρική κλινική, απ’ όπου ο ασθενής μεταφέρεται σε συγκεκριμένη ιδιωτική δομή για συνέχιση της ακούσιας νοσηλείας.

Βρισκόμαστε λοιπόν πια στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να βοηθήσουμε άτομα και οικογένειες που αναζητούν διαχείριση ενός οξέος επεισοδίου όταν η ψυχική κατάσταση του ασθενούς δεν του επιτρέπει τη συνεργασία με το θεραπευτικό πλαίσιο ή/και τους οικείους του.

Στόχος κάθε νοσηλείας, ανεξαρτήτως νομικού πλαισίου, παραμένει η επιστροφή στη λειτουργικότητα και η επανένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εισαγωγή στην Κλινική μας και ιδιαίτερα για τις ακούσιες νοσηλείες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2810 232401.