Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Aggeliki Sioziou Dietician - Nutricionist, AXClinic

Αγγελική Σιώζιου

Διαιτολόγος / Διατροφολόγος

Αγγελική Σιώζιου / Σύντομο Βιογραφικό

Η Αγγελική Σιώζιου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης.


Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη διαιτολόγος για 2 χρόνια σε εταιρεία παραγωγής ειδικών γευμάτων με στόχο την αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών, παθολογικών καταστάσεων και απώλειας βάρους, με πλήρη εποπτεία στην παραγωγική διαδικασία και στην εφαρμογή των κανόνων ποιοτικού ελέγχου.


Στα πλαίσια της εκπόνησης της πτυχιακής της εργασίας με θέμα «Παιδική Παχυσαρκία» εργάστηκε στο Παιδοενδοκρινολογικό τμήμα της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας σε 6μηνη βάση περιστατικά παχυσαρκίας.


Το 2023 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Παράλληλα, παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τον θεραπευτικό ρόλο της διατροφής στις ψυχικές νόσους, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της ψυχοφαρμακευτικής θεραπείας, αλλά και την εξάλειψη της παθολογίας που αυτή συνοδεύει, όπως το μεταβολικό σύνδρομο και η παχυσαρκία.