Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποιοί είμαστε

Ιστορικό

Η ιδιωτική νευρο-ψυχιατρική Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1967 από το νευρολόγο-ψυχίατρο Ιωάννη Κων/νου Τσαπάκη, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, μετά την εξειδίκευσή του στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, πρωτοπόρο της εποχής του στην ψυχική υγεία της Κρήτης, ο οποίος και είχε την Επιστημονική Διεύθυνση της Κλινικής μέχρι το 2002. 

Από το 2002 μέχρι την ανάληψη της Επιστημονικής Διεύθυνσης από την Δρ. Ευαγγελία Τσαπάκη το 2011, την Επιστημονική Διεύθυνση της Κλινικής είχε η Ψυχίατρος Θεοδώρα Αδρακτά – Ξυλούρη, ενώ από το 2014 Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κλινικής είναι ο Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Εμμ. Δολαψάκης.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» παραμένει η μοναδική ψυχιατρική Κλινική σε όλη την Κρήτη.

Η Κλινική προσφέρει εντατική παρακολούθηση και φροντίδα σε ένα προστατευμένο πλαίσιο με σκοπό την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και θεραπεία διαταραχών συμπεριφοράς.

Η φιλοσοφία μας

Πρωταρχικός στόχος μας είναι η προσφορά με κάθε τρόπο στο συνάνθρωπο που βρίσκεται σε αδύναμη φάση της ζωής του, παρέχοντάς του ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη να αντιμετωπίσει επιτυχώς την ασθένεια. Εστιάζουμε στην υπεύθυνη και εξατομικευμένη προαγωγή της ψυχικής υγείας με επίκεντρο τον ασθενή-άνθρωπο, αναγνωρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματά του σε οξείες φάσεις νόσου, αλλά και αργότερα στα στάδια επανένταξης στην κοινωνία.

Η εντατική αντιμετώπιση του κάθε ασθενούς χτίζει και ενισχύει τεχνικές διαβίωσης και τρόπους λήψης αποφάσεων που τον καθιστούν ικανό να επιλύει προβλήματα της καθημερινότητάς του.

Προσφέρουμε την φροντίδα που θα θέλαμε να μας παρέχουν, με ειλικρίνεια, εντιμότητα, σεβασμό και κατανόηση της προσωπικότητας του κάθε ασθενή.

H θεραπευτική αντιμετώπιση, που προσφέρεται στο ασφαλές και άνετο νοσηλευτικό πλαίσιο της Κλινικής «Άγιος Χαράλαμπος» από διάφορους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, στοχεύει σε μία καινούργια ζωή, συμφιλιωμένη με την ψυχική ασθένεια.

Στην Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» έχουμε στο δυναμικό μας ένα σύνολο επαγγελματιών υγείας και ειδικά καταρτισμένων θεραπευτών για την ψυχιατρική και ψυχολογική εκτίμηση του κάθε ασθενούς, το σχεδιασμό της χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τόσο των συμπτωμάτων της οξείας φάσης όσο και της φάσης σταθεροποίησης, εξατομικευμένη ψυχο-εκπαίδευση στη διαχείριση των συμπτωμάτων, ψυχολογική υποστήριξη μέσα από ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, εργοθεραπεία και φυσικοθεραπεία. Kατά το εξιτήριο, σχεδιάζουμε μαζί το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο θεραπευτικό πλάνο αποκατάστασης του ασθενή και την επανένταξή του στην κοινωνία. Προσφέρουμε την φροντίδα που θα θέλαμε να μας παρέχουν, με ειλικρίνεια, εντιμότητα, σεβασμό και κατανόηση της προσωπικότητας του κάθε ασθενή. Η υγεία είναι δικαίωμα όλων και η πρόσβαση στις υπηρεσίες μας είναι εφικτή για όλους όσοι το επιθυμούν.